Blog

Kuřecí kuskus na kari a medu
Připravte si rychlý a zdravý oběd za půl hodiny.

Medová roláda
Medová pochoutka s jemným a pružným těstem, po které se doma jen zapráší.

Zapékaný kozí sýr s medem a ořechy
Lehká a zdravá večeře vhodná i pro fanoušky zdravého stravování, kteří rádi počítají kalorie.

Pečená srnčí kýta na medu
Med a zvěřina jdou báječně k sobě. Nevěříte? Přesvědčíme vás.

Každý med má svůj „otisk prstu“
Med je jednou z nejkontrolovanějších potravin nejen u nás, ale v celé Evropě. V německých Brémách se tvoří obří databáze pro kontrolu medů z území EU i celého světa. Ta vzniká pomocí podobné metody, jakou používají i lékaři – magnetické resonance. Součástí mapování medů je i Česko. První, kdo u nás novou metodu analýzy medů používá, je firma Medokomerc.

Vyzbrojte své tělo medovým štítem
Během zimních měsíců a chřipkových období sahá mnoho lidí po zdravých potravinách, jako jsou ovoce a zelenina, ze kterých tělo čerpá prospěšné vitamíny a minerály. Potravinou, na kterou se v souvislosti s posilováním imunity často zapomíná, je včelí med. Příznivé účinky medu jsou však známé již po staletí.

Medové velikonoční jidáše
Toto sladké velikonoční pečivo z kynutého těsta slazeného medem by se mělo upéct i sníst na Zelený čtvrtek. Věřilo se, že kdo sní jidáše za svítání, bude se těšit pevnému zdraví.

Meruňková panna cotta
Letní dezert lehoučký jako pírko.