Blog

Žebírka na medu
Pečená žebírka na lesním medu

Grilovaná kuřecí křidélka na medu
Grilovaná kuřecí křidélka v medové marinádě.

Posílení imunity a boj s depresí
Meduňkový elixír života

Děti si zamilují snídaně s Medíkem
Zkuste zdravé mlsání – #mlsejtemed

Kuřecí kuskus na kari a medu
Připravte si rychlý a zdravý oběd za půl hodiny.

Medová roláda
Medová pochoutka s jemným a pružným těstem, po které se doma jen zapráší.

Každý med má svůj „otisk prstu“
Med je jednou z nejkontrolovanějších potravin nejen u nás, ale v celé Evropě. V německých Brémách se tvoří obří databáze pro kontrolu medů z území EU i celého světa. Ta vzniká pomocí podobné metody, jakou používají i lékaři – magnetické resonance. Součástí mapování medů je i Česko. První, kdo u nás novou metodu analýzy medů používá, je firma Medokomerc.

Vyzbrojte své tělo medovým štítem
Během zimních měsíců a chřipkových období sahá mnoho lidí po zdravých potravinách, jako jsou ovoce a zelenina, ze kterých tělo čerpá prospěšné vitamíny a minerály. Potravinou, na kterou se v souvislosti s posilováním imunity často zapomíná, je včelí med. Příznivé účinky medu jsou však známé již po staletí.