Blog

Blendování medu
Spousta lidí se nás ptá, proč na skleničce medu je napsán „původ medu ze zemí: Argentina, Bulharsko, Cuba, Mexiko, Moldavie, Rumunsko, Srbsko, Španělsko, Ukrajiny, Uruguay, Tanzanie“ a další. Co to vlastně znamená? Proč je v jedné skleničce tolik různých medů? Nejde o podvod? Odpovědi na tyto otázky naleznete v textu:

Žebírka na medu
Pečená žebírka na lesním medu

Grilovaná kuřecí křidélka na medu
Grilovaná kuřecí křidélka v medové marinádě.

Posílení imunity a boj s depresí
Meduňkový elixír života

Děti si zamilují snídaně s Medíkem
Zkuste zdravé mlsání – #mlsejtemed

Kuřecí kuskus na kari a medu
Připravte si rychlý a zdravý oběd za půl hodiny.

Medová roláda
Medová pochoutka s jemným a pružným těstem, po které se doma jen zapráší.

Každý med má svůj „otisk prstu“
Med je jednou z nejkontrolovanějších potravin nejen u nás, ale v celé Evropě. V německých Brémách se tvoří obří databáze pro kontrolu medů z území EU i celého světa. Ta vzniká pomocí podobné metody, jakou používají i lékaři – magnetické resonance. Součástí mapování medů je i Česko. První, kdo u nás novou metodu analýzy medů používá, je firma Medokomerc.