Blog

Blending honey
Many people ask us why a jar of honey says "honey from Argentina, Bulgaria, Cuba, Mexico, Moldova, Romania, Serbia, Spain, Ukraine, Uruguay, Tanzania" and others. What does this actually mean? Why are there so many different honeys in one jar? Is this a scam? The answers to these questions can be found in the text:

Žebírka na medu
Pečená žebírka na lesním medu

Grilovaná kuřecí křidélka na medu
Grilovaná kuřecí křidélka v medové marinádě.

Posílení imunity a boj s depresí
Meduňkový elixír života

Děti si zamilují snídaně s Medíkem
Zkuste zdravé mlsání – #mlsejtemed

Kuřecí kuskus na kari a medu
Připravte si rychlý a zdravý oběd za půl hodiny.

Medová roláda
Medová pochoutka s jemným a pružným těstem, po které se doma jen zapráší.

Každý med má svůj „otisk prstu“
Med je jednou z nejkontrolovanějších potravin nejen u nás, ale v celé Evropě. V německých Brémách se tvoří obří databáze pro kontrolu medů z území EU i celého světa. Ta vzniká pomocí podobné metody, jakou používají i lékaři – magnetické resonance. Součástí mapování medů je i Česko. První, kdo u nás novou metodu analýzy medů používá, je firma Medokomerc.