Vepřové kotlety s karamelizovanými meruňkami a šalvějí
Med není jen na slazení čaje, ale má své důležité místo i při přípravě různých druhů pokrmů. Med přidá jídlu výraznou chuť a na mase vytvoří příjemnou křupavou kůrčičku.
                                         
                                    
Ingredience:
- 4 vepřové kotlety asi 2-3 cm silné
- 2 lžíce oleje
- 8 lístků šalvěje
- drcený barevný pepř
- sůl
- 12 meruněk
- 2 lžíce medu Medokomerc
- šťáva z 1 citrónu
- 2 lžíce meruňkovice nebo jiné pálenky
Postup:
- 
Kotlety lehce naklepejte, osolte, posypte drceným pepřem potřete olejem a obalte lístky šalvěje a nechte je chvíli odležet. 
- 
Na pánev přidejte med, nechte ho rozpustit, přidejte máslo, citrónovou šťávu a sypte meruňky, krátce je orestujte, zalijte meruňkovicí nechte probublat a odstavte. 
- 
Zároveň připravené kotlety upečte na grilovací pánvi nebo grilu z obou stran. 
- 
Podávejte s pečenými brambory, pokud kvete šalvěj přidejte pár kvítků šalvěje.